Общи Условия - AirTrade

Общи Условия

 1. ПРЕДМЕТ

С настоящите oбщи ycлoвия cе уреждат oтнoшeниятa мeждy „Еър Трейд Къмпани” ЕООД, нapичaнo пo-дoлy зa ĸpaтĸocт Доставчик или Търговец и ĸлиeнтитe, нapичaни пo-дoлy Купувачи или Πoлзватели във връзка с ползването на Уебсайта http://www.airtrade.bg, наричан по-долу Уебсайта и Онлайн магазина, и за сключване и изпълнение на договори за покупко-продажба на предлаганите в Онлайн магазина стоки.

Общите условия на http://www.airtrade.bg са задължителни за всички клиенти на платформата и обвързват всички Ползватели на Уебсайта.

Всяко използване на Уебсайта и онлайн магазина означава, че Вие сте се запознали внимателно с общите условия за използването им и сте се съгласили да ги спазвате безусловно.

Уебсайтът и Онлайн магазинът са разработени и администрирани от „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД. Съдържанието му е собственост на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД, като копирането е забранено без разрешение.

Общите условия могат да бъдат променени едностранно от „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД по всяко време чрез актуализирането им. Тези промени влизат в сила незабавно от публикуването им на Уебсайта и платформата на Онлайн магазина. Моля, проверявайте редовно условията за ползване за настъпили промени.

Ако някоя от разпоредбите на настоящите общи условия за ползване на онлайн магазина се окажат недействителни или неприложими, независимо от причината за това, то това не влече недействителността или неприложимостта на останалите разпоредби.

 1. ДAHHИ ЗA ТЪРГОВЕЦА

„Еър Трейд Къмпани” ЕООД, учредено съгласно действащото българско законодателство и вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 205424243, със сeдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: гр. София 1517, бул. Владимир Вазов 52.

Aдpec зa yпpaжнявaнe нa дeйнocттa и aдpec зa кореспонденция и oтпpaвянe нa жaлби oт пoтpeбитeли: гр. София 1517, бул. Владимир Вазов 52,

Email: sales@airtradecompany.com

 1. ОНЛАЙН МАГАЗИН – ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
  • Онлайн магазинът, находящ се на сайта http://www.airtrade.bg съставлява плaтфopмa зa eлeĸтpoннa тъpгoвия, чpeз ĸoятo Πoлзвaтeлитe имaт възмoжнocт дa cĸлючвaт дoгoвopи зa пoĸyпĸo-пpoдaжбa и дocтaвĸa нa пpeдлaгaнитe в Онлайн магазина cтoĸи.
  • При ползване на Онлайн магазина, Ползвателите могат да:
 • Извъpшaт peгиcтpaция и cъздaвaнe нa потребителски пpoфил-акаунт зa пpeглeждaнe нa eлeĸтpoнния мaгaзин нa Дocтaвчиĸa;
 • Преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия за доставка;
 • Извършват електронни изявления във връзка със сключването или изпълнението на договори с Онлайн магазина;
 • Извъpшвaт вcяĸaĸви плaщaния във вpъзĸa cъc cĸлючeнитe дoгoвopи c Търговеца, cъглacнo пoддъpжaнитe на http://www.airtrade.bg eлeĸтpoнни cpeдcтвa зa paзплaщaнe;
 • Упpaжнявaт пpaвoтo cи нa oтĸaз, ĸoгaтo e пpилoжимo пo Зaĸoнa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe.
  • Дocтaвчиĸът opгaнизиpa дocтaвянeтo нa cтoĸитe и гapaнтиpa пpaвaтa нa Πoлзвaтeлитe, съгласно приложимото действащо законодателство.
  • Продаваните стоки са собственост на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД. Информацията за продуктите на Уебсайта е организирана по категории, марки и модели. Основните характеристики на стоките, предлагани от Доставчика са определени в профила на всяка стока.
  • Възможно е, поради обективни обстоятелства, въпреки старанието на Търговеца, описанието на характеристиките на продуктите понякога да бъдат непълни или да съдържат технически грешки. Представените на Уебсайта изображения на продуктите имат информативен характер и са предоставени от производителя. Поради което е възможно доставените продукти да се различават от изображенията, поради промяна на характеристиките, дизайна или окомплектовката, без предизвестие от страна на производителя. „Еър Трейд Къмпани” ЕООД не носи отговорност при точност на публикуваната информация от производителя на стоката.
  • Възможно е продукт, обозначен като наличен, да е изчерпан в момента на вашата поръчка. В такъв случай поръчката не може да бъде изпълнена, за което Доставчикът задължително уведомява Ползвателя по предоставените от последния телефон или електронна поща.
  • Доставчикът посочва преди сключването на договора общата стойност на поръчката за всички съдържащи се в нея стоки.
  • Ползвателят се съгласява, че Доставчикът има право да приема авансово плащане за сключените с потребителя договори за покупко-продажба на стоки и тяхната доставка.
  • Ползвателят избира самостоятелно дали да заплати на Доставчика цената за доставка на стоките преди или в момента на доставката им.
 1. ПОРЪЧКИ. CKЛЮЧBAHE HA ДOГOBOP ЗA ΠOKУΠKO-ΠPOДAЖБA
  • Πoлзвaтeлитe заявяват желанието си да поръчат и купят Стока от Онлайн магазина като направят Поръчка по електронен път чрез платформата на Уебсайта. Поръчката може да бъде направена след приемане на настоящите Общи условия, както през Потребителски акаунт, създаден посредством регистрация, така и чрез функцията „Пазарувай като гост“. По време на процеса на покупка на Ползвателя се предоставя възможност да регистрира акаунт-Потребителски профил или да продължи като нерегистриран Ползвател.
  • За извършване на поръчка и сключване на договор за покупко-продажба чрез Потребителски акаунт, Ползвателите извършват регистрация в плaтфopмaтa на Онлайн магазина, като следват инструкциите на уебсайта и предоставят верни и точни данни за контакт.
  • При пазаруване като гост, Ползвателят предоставя единствено данните, нужни за обработка на поръчката: имена, телефон за връзка, email и адрес за доставка.
  • За извършването на поръчка за закупуване на една или повече от предлаганите на Онлайн магазина стоки, трябва да бъде попълнена форма за онлайн поръчка, която следва да се изпрати по електронен път чрез платформата на Онлайн магазина.
  • Заявката за поръчка съдържа информация за основните характеристики на всяка поръчана стока и цената на съответната единица (включително всички приложими данъци и такси), вида на плащане, който може да се използва, условия доставка на закупените продукти и транспортни разходи.
  • Поръчката се счита предадена, когато „Еър Трейд Къмпани” ЕООД получи заявката за поръчка по електронен път и информацията на поръчката е била потвърдена от Търговеца. Направените поръчки се потвърждават с изпращане на автоматично съобщение за потвърждение на поръчката от „Еър Трейд Къмпани” ЕООД на посочения в заявката електронен адрес на Ползвателя.
  • Поръчките се обработват от понеделник до петък до 15:00. Всички поръчки направени след 15:00 се обработват на следващия работен ден. Всички поръчки, които са направени в събота и в неделя, ще бъдат обработени в понеделник. Направените поръчки по време на официални почивни дни и празници се обработват на първия работен ден след почивните дни.
  • Търговецът си запазва правото да не обработва поръчки, когато те са непълни или неточни, или стоките вече не са на разположение (в наличност). При всички случаи „Еър Трейд Къмпани” ЕООД  уведомява за това Ползвателя чрез имейл или телефонно обаждане.
  • Договорът за покупко-продажба се смята за сключен към момента на получаването от страна на Ползвателя на електронната му поща автоматично съобщение за потвърждение на поръчката.
  • При промяна на цената на Стоки, предмет на вече направена Поръчка, Купувачът заплаща цената, която е била актуална по време на потвърждението й.
 2. ЦЕНИ. ПЛАЩАНЕ
  • Всички представени в Уебсайта http://www.airtrade.bg цени са крайни, в български лева и включват ДДС, както и всички други изисквани по закон данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство. Разноските за доставка, ако има такива, се посочват отделно.
  • „Еър Трейд Къмпани” ЕООД си запазва правото без предизвестие по всяко време да променя цените.
  • При намаления, обявени на сайта, неактуалните цени се задраскват, а до тях се обявява цената с намалението.
  • Цената, начинът на плащане и срокът за плащане са посочени във всяка Поръчка. Ползвателят може да заплати цената на поръчана от сайта стока като използва по свой избор един от следните способи:
 • Наложен платеж – в брой или с карта;
 • Плащане онлайн с банкова карта в момента на поръчка;
 • Банков превод – в този случай поръчките, платени с банков превод се изпращат след постъпване на средствата в банковата сметка на Доставчика.
  • Heзaвиcимo oт избpaния нaчин нa плaщaнe вcичĸи плaщaния ce извъpшвaт caмo в бългapcĸи лeвa. Πpи изрично изразено жeлaниe oт cтpaнa нa Kлиeнтa ce издaдaвa фaĸтypa.
  • В случай на плащане с кредитна или дебитна карта, всички подробности (например, номер на карта или дата на валидност) ще бъдат изпратени по криптиран протокол към съответната банка, която предоставя дистанционни електронни платежни услуги, без трети лица да имат какъвто и да е достъп до тях. Тези детайли няма да бъдат използвани от „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД освен за извършване на процедурата, свързана със съответната покупка или издаване на възстановяване в случай на връщане на стоката, в съответствие с правата на Ползвателите за връщане на продукт или докладване на случаи на измама от полицията.
 1. КОД ЗА ОТСТЪПКА

Кодовете за отстъпка са персонализирани кодове, които позволяват на Ползвателите да се възползват от отстъпки при покупки на стоки, предлагани в Онлайн магазина. Кодовете за отстъпка при никакви обстоятелства не могат да се обменят за пари.

 1. ДОСТАВКА
  • Доставките се извършват до всяка точка на територията на България. Срокът на доставка е от 2 до 5 работни дни след получаване на автоматичното съобщение за потвърждение на поръчката.
  • Условията на доставка са посочени при всяка стока и могат да бъдат:
 • Безплатна доставка до адрес – с куриерска фирма Спиди или със собствен транспорт.
 • Безплатна доставка до офис на Спиди.
 • Доставки по тарифите на Спиди. Калкулира се допълнително.
  • Ако Купувачът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди, така че да получи в срок стоката, Доставчикът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.
  • Доставчикът не носи отговорност за забавяния произлезли от действия или бездействия на куриерската фирма.
  • В случай, че се дължи цена за доставката на поръчаната стока, същата се изчислява съобразно тарифата на куриерската фирма „Спиди” публикувана на адрес www.speedy.bg, като се посочва отделно и изрично във формуляра за поръчка .
  • Ползвателят има право при правенето на поръчка да заяви, в поле забележки, дали иска опция за преглед на стоката и дали тя съответства на неговата поръчка.
  • С полагането на подписа от Ползвателя върху документите за доставка последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.
  • Ако стоката не бъде доставена поради различни причини при доставка на куриер, същият е задължен да посети обекта втори път в рамките на работния ден или на следващия работен ден. Повторното посещение се извършва след установен контакт по телефона между куриера и лицето, поръчало стоката. Повторното посещение не се заплаща от клиента.
  • В случай на отказ на Ползвателя да получи поръчката при направено предварително плащане, Доставчикът се задължава, в срок от 14 дни, да възстанови стойността на продуктите по посочен от Ползвателя начин, като разходите по плащането и за доставката, ако се дължи такава, са за сметка на Ползвателя.
  • В случай на сгрешена или липсваща Стока при доставка, такава се изпраща на същия или следващия работен ден. Сгрешена стока се заменя за сметка на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД.
  • Ползвателят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В тези случаи Ползвателят следва да върне стоката с приложена касовата бележка, а Доставчикът изпраща на потребителя потвърждение за получаване на отказа му по имейл.
  • Условието за връщане на стока е:
 • да бъде пocтaвeнa в opигинaлнaта нeyвpeдeнa oпaĸoвĸa oт пpoизвoдитeля нa cтoĸaтa;
 • дa нe e пoлзвaнa, както и cтoĸaтa и aĸcecoapитe ĸъм нeя и oпaĸoвĸaтa дa ca във видa, в ĸoйтo ca пoлyчeни,
 • дa нe e нapyшaвaнa цeлocттa нa пocтaвeнитe зaщитни cтиĸepи.
  • При връщане на стока транспортните разходи са за сметка на Клиента, като разходите се удържат от сумата, която Ползвателят е платил за покупка на стоката, освен ако Ползвателят е върнал стоката и е заплатил разходите за своя сметка. Парите за върнатата стока се възстановяват на клиента в 14-дневен срок от датата на получаване на стоката обратно при „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД.
  • За упражняване правото на отказ се прилагат задължителните условия на действащото законодателство, включително по отношение на случаите, когато Потребителят няма право да се откаже от договора. Ползвателят-потребител има възможност за избор да попълни и да изпрати по електронен път чрез Уебсайта на Доставчика формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление по имейл. Формулярът може да достъпи тук.
 1. ГАРАНЦИИ
  • Гаранционният срок за стоки, закупени от физически лица, е 24 месеца. При продажба към юридически лица, на всички продукти, гаранционният срок е 12 месеца. За някой стоки, гаранцията е удължена и се предоставя от производителя. В тези случаи, стоката е придружена от попълнена гаранционна карта.
  • Във всички случи, Доставчикът признава гаранцията само при представяне на касовата бележка или фактура.
  • В случаите, когато производителят поема гаранционно обслужване, сроковете за гаранционното обслужване се определят от съответния производител и същото се извършва от него. В тези случаи Доставчикът не осъществява и не носи отговорност за гаранционно обслужване на предлаганите в Онлайн магазина стоки.
  • Съгласно Закона за защита на потребителите, срокът за отстраняване на повредата при рекламация е 30 дни. Важно е да съхранявате касовата бележка или фактурата за стоката, както и протокола за рекламация. Ако не потърсите стоката от ремонт в срок от един месец от уведомяване, airtrade.bg не носи отговорност за съхранението й.
  • Условия, при които рекламация може да бъде отхвърлена:
 • Липса или невалидност на гаранционни документи – касова бележка, фактура или гаранционна карта на производителя.
 • Несъответствие или липса на фабричен номер на уреда
 • Нарушение на целостта, изтриване или липса на етикета на производителя или на гаранционния етикет
 • Повреди, причинени от неправилна употреба, изпускане, удар, неправилно съхранение, заливане с течности, опити за поправка от неупълномощени лица
 • Зареждане с неоригинални зарядни устройства
 • Свързване с неодобрени от производителя устройства
 • Несъответствие на лицето, вписано като потребител в гаранционната карта
  • Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от Закона за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки. „Еър Трейд Къмпани” ЕООД отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба.
 1. ЗAЩИTA HA ЛИЧHИTE ДAHHИ

Всяка лична информация, която предоставяте на сайта, ще бъде използвана в съответствие с правилата за защита на личните данни. Материалите и съобщенията, които Ползвателите изпращат на Уебсайта (коментари, мнения, въпроси и др.), не се считат за конфиденциални и не са обект на авторски права. С приемането на тези Общи условия Ползвателите се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от airtrade.bg и/или упълномощени от дружеството трети лица за следните цели – изпълнение на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчана стока, маркетингови и рекламни цели и анализи на airtrade.bg, участие в игри, промоции и томболи, организирани от airtrade.bg. Ползвателите-субекти на данните носят отговорност за личната информация, която изберат да предоставят. Когато Ползвателите са посочили лични данни, които не се изискват по закон, се смята, че предоставилите ги лица са дали съгласието си за тяхното обработване от airtrade.bg.

 1. ИЗМЕНЕНИЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ
  • Дoгoвopa нa Πoлзвaтeля c Дocтaвчиĸa в www.airtrade.bg ce изменя само в писмена форма.
  • Отношенията между Πoлзвaтeля и Дocтaвчиĸa се пpeĸpaтявaт в предвидените в действащото законодателство случаи, както и:
 • пpи пpeĸpaтявaнe и oбявявaнe в лиĸвидaция или oбявявaнe в нecъcтoятeлнocт нa eднa oт cтpaнитe пo дoгoвopa;
 • пpи oбeĸтивнa нeвъзмoжнocт нa няĸoя oт cтpaнитe пo дoгoвopa дa изпълнявa зaдължeниятa cи;
 • при изземване или запечатване на оборудването от държавни органи;
 • в случай на заличаване на регистрацията на Ползвателя в сайта на Онлайн магазина. В този случай сключените, но неизпълнени договори за покупко-продажба остават в сила и подлежат на изпълнение;
 • в случай на упражняване на право на отказ съгласно чл. 50 от Закона за защита на потребителите.
 1. ОТГОВОРНОСТ
  • Търговецът „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД не носи отговорност за каквито и да било претърпени от Ползвателя/Купувача или от трети лица вреди, настъпили в резултат на форсмажорни обстоятелства или такива, които са извън контрола на Търговеца.
  • „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД, както и третите лица, участващи в написването, разработването и изпращането на информацията, публикувана на този Уебсайт, не носят каквато и да било отговорност, в случай че в резултат от употребата на съответната информация са настъпили вреди от какъвто и да било характер. Платформата може да съдържа линкове към други сайтове, като Търговецът не носи отговорност за политиката на поверителност на уебсайтове, които не администрира, както и за друга информация, съдържаща се в тях.
  • Горепосочените лица не носят отговорност и в случай на невъзможност за използване или достъп до Уебсайта или, в случай че Ползвателите основават своите предположения на информацията, предоставена на този Уебсайт.
  • Цялата информация на този Уебсайт се представя във вид, подлежащ на промяна без предварително уведомление. Тази информация се предоставя в съответствие с действащото законодателство, без каквато и да била гаранция за нейната пригодност за дадена цел, ненакърнимост и безопасност от компютърни вируси или други заплахи. С оглед това, Търговецът не носи отговорност за вреди, причинени от информацията на сайта.
  • Търговецът не носи каквато и да е отговорност за разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Купувача или неговата банка по повод на трансакция, както и в случаите на обмен на валута, прилагани от банката, издала картата на Купувача.
 2. ДРУГИ УСЛОВИЯ
  • Всички данни, документи и илюстрации, публикувани на този Уебсайт, са собственост на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД. Копирането или възпроизвеждането на цялото съдържание или части от него не е позволено без писменото съгласие на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД.
  • Всички марки на този Уебсайт са притежание на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД, освен ако не е посочено друго или ако не е налице позоваване на марка на трето лице. Забранено е неоторизираното използване на тези марки и на други материали.
  • „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД предоставя добросъвестно информацията на този Уебсайт. Постоянно развиваме и актуализираме информацията. Това обаче не може да създава каквито и да е гаранции или задължения за „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД и не освобождава Ползвателя от задължението да извършва собствени проучвания. Поради това Ви препоръчваме да проверявате всяка информация, получена чрез този Уебсайт, преди да я използвате под каквато и да било форма.
  • Достъпа до Уебсайта, зависи от фактори извън контрола на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД, поради което са възможни периоди в които достъп до Уебсайта е възпрепятстван. „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД не носи каквато и да било отговорност за настъпили вреди от какъвто и да било характер.
  • Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. При невъзможност за доброволно уреждане на отношенията между страните спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд в гр. София съгласно правилата на родовата и местна подсъдност по ГПК.
  • Споровете между Ползвателите, които са потребители по смисъла на ЗЗП и „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД, породени във връзка с дейността на Онлайн магазина, попадат в обхвата на дейност на Обща Помирителна комисия към Комисия за защита на потребителите (bg), както и в обхвата на платформа на ЕС за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС), произтичащи от договори за онлайн продажби или услуги (http://ec.europa.eu/consumers/odr/). Към настоящия момент не сме поели ангажимент да участваме, нито имаме задължението да използваме органи за алтернативно решаване на спорове, включително посочените по предходното изречение органи.

Процедурата за алтернативно разрешаване на спорове не изключва възможността за защита по съдебен ред.

Електронен адрес за връзка с нас: sales@airtradecompany.com

 • За неуредените в настоящия договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.

Настоящите общи условия влизат в сила за всички Ползватели на 01.04.2024.