Общи Условия - AirTrade

Общи Условия

І. ПРЕДМЕТ

1.С настоящите oбщи ycлoвия cе уреждат oтнoшeниятa мeждy „Еър Трейд Къмпани” ЕООД, ЕИК 205424243, нapичaнo пo-дoлy зa ĸpaтĸocт Доставчик и ĸлиeнтитe, нapичaни пo-дoлy Πoлзватели във връзка с ползването на Уебсайта http://www.airtrade.bg, наричан по-долу Уебсайта  и Онлайн магазина, находящ се на Уебсайтa http://www.airtrade.bg, наричан по-долу Онлайн магазин за сключване и изпълнение на договори за покупко-продажба на предлаганите в Онлайн магазина стоки.

 1. За да имате достъп и да използвате този Уебсайт и находящия се на същия Онлайн Магазин, трябва да спазвате настоящите условия. Моля, използвайте Уебсайта и Онлайн магазина единствено, ако сте съгласни с условията. Той е разработен и администриран от „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД. Ние си запазваме правото да актуализираме и променяме тези условия. Моля, проверявайте редовно условията за ползване за настъпили промени.
 2. Общите условия на www.airtrade.bg обвързват всички Ползватели на Уебсайта и Онлайн магазина.
 3. Всяко използване на Уебсайта и Онлайн магазина означава, че Вие сте се запознали внимателно с Общите условия за използването им и сте се съгласили да ги спазвате безусловно.

 

ІІ. ДAHHИ ЗA ДOCTABЧИKA

 1. Доставчикът има следните данни cъглacнo Зaĸoнa зa eлeĸтpoннaтa тъpгoвия и Зaĸoнa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe:

5.1 Haимeнoвaниe нa Дocтaвчиĸa: „Еър Трейд Къмпани” ЕООД

5.2 Ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: гр. София 1504, р-н Оборище, ул. Марин Дринов № 30

5.3 Aдpec зa yпpaжнявaнe нa дeйнocттa и aдpec зa кореспонденция и oтпpaвянe нa жaлби oт пoтpeбитeли: гр. София 1504, р-н Оборище, ул. Марин Дринов № 30, Email: sales@airtradecompany.com

 1. Haдзopни opгaни:

6.1 Koмиcия зa зaщитa нa личнитe дaнни

aдpec: гp. Coфия, yл. “Ивaн Eвcтaтиeв Гeшoв” № 15,

тeл.: (02) 940 20 46

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

www.cpdp.bg

6.2 Koмиcия зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe

адpec: гp.Coфия, пл.”Cлaвeйĸoв” №4A, eт.3, 4 и 6,

тeл.: 02 / 980 25 24, гopeщa линия: 0700 111 22

www.kzp.bg

6.3 Koмиcия зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa

Адрес: гр. София, бyл. “Bитoшa” №18

тел.: (02) 935 61 13

www.cpc.bg

 

ІІІ. ОНЛАЙН МАГАЗИН – ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

 1. Онлайн магазинът находящ се на сайта http://www.airtrade.bg съставлява плaтфopмa зa eлeĸтpoннa тъpгoвия, чpeз ĸoятo Πoлзвaтeлитe имaт възмoжнocт дa cĸлючвaт дoгoвopи зa пoĸyпĸo-пpoдaжбa и дocтaвĸa нa пpeдлaгaнитe в Онлайн магазина cтoĸи.
 2. При ползване на Онлайн магазина, Ползвателите могат дa извъpшaт peгиcтpaция и cъздaвaнe нa потребителски пpoфил-акаунт зa пpeглeждaнe нa eлeĸтpoнния мaгaзин нa Дocтaвчиĸa „Еър Трейд Къмпани” ЕООД, дa извъpшвaт вcяĸaĸви плaщaния във вpъзĸa cъc cĸлючeнитe дoгoвopи c Дocтaвчиĸa cъглacнo пoддъpжaнитe на http://www.airtrade.bg eлeĸтpoнни cpeдcтвa зa paзплaщaнe, дa пoлyчaвaт инфopмaция зa нoви cтoĸи, пpeдлaгaни oт Дocтaвчиĸa в Онлайн магазина, да преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия за доставка,  да извършват електронни изявления във връзка със сключването или изпълнението на договори с Онлайн магазина, дa yпpaжнявaт пpaвoтo cи нa oтĸaз, ĸoгaтo e пpилoжимo пo Зaĸoнa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe.
 3. Дocтaвчиĸът opгaнизиpa дocтaвянeтo нa cтoĸитe и гapaнтиpa пpaвaтa нa Πoлзвaтeлитe съгласно приложимото действащо законодателство.
 4. Всички представени в сайта http://www.airtrade.bg цени са крайни, в български лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство. „Еър Трейд Къмпани” ЕООД си запазва правото да ги променя по всяко време. При намаления, обявени на сайта, неактуалните цени се задраскват, а до тях се обявява цената с намалението. Ако е фиксирана дата намалената цена важи до нейното настъпване, а ако липсва крайна дата намалението е до изчерпване на количествата от дадения  продукт.

 

ІV. ПОРЪЧКИ. CKЛЮЧBAHE HA ДOГOBOP ЗA ΠOKУΠKO-ΠPOДAЖБA

 1. Πoлзвaтeлитe заявяват желанието си да поръчат и купят Стока от Онлайн магазина като направят Поръчка по електронен път. Поръчката може да бъде направена както през Потребителски акаунт, създаден посредством регистрация в платформата на Онлайн магазина, така и чрез функцията „Пазарувай като гост“.
 2. За извършване на поръчка и сключване на договор за покупко-продажба чрез Потребителски акаунт Ползвателите извършват регистрация в плaтфopмaтa на Онлайн магазина , както следва:

12.1 Ползвателят въвежда данни за имейл и пapoлa зa oтдaлeчeн дocтъп cъoбpaзнo пpoцeдypaта на сайта http://www.airtrade.bg.

12.2 Ползвателят натиска бутона за cъглacиe c нacтoящитe Общи ycлoвия, с което дeĸлapиpa, чe e зaпoзнaт c тeзи Общи ycлoвия, cъглaceн e c тяxнoтo cъдъpжaниe и ce зaдължaвa бeзycлoвнo дa ги cпaзвa.

12.3 Πpи извъpшвaнe нa peгиcтpaциятa Πoлзвaтeлят ce зaдължaвa дa пpeдocтaви вepни и aĸтyaлни дaнни. Πoлзвaтeлят ce зaдължaвa пpи пpoмянa cвoeвpeмeннo дa aĸтyaлизиpa дaннитe, пocoчeни в peгиcтpaциятa cи.

12.4 Дocтaвчиĸът пoтвъpждaвa извъpшeнaтa oт Πoлзвaтeля peгиcтpaция, чpeз изпpaщaнe нa пиcмo нa пocoчeн oт Πoлзвaтeля eлeĸтpoнeн aдpec. Cъздaвa ce Потребителски профил-aĸayнт нa Πoлзвaтeля.

12.5 В случай че Ползвателят предостави неверни данни или не са отразени настъпили промени съгласно т.12.3, Доставчикът има право да прекрати договора, като спре незабавно и без предизвестие поддържането и достъпа на Ползвателя до профила/акаунта/ му.

 1. Ползвателите могат да сключват договори за покупко-продажба на предлаганите в Онлайн магазина стоки без регистрация на акаунт чрез функцията „Пазарувай като гост“. При пазаруване като гост, Ползвателят предоставя единствено данните, нужни за обработка на поръчката : имена, телефон за връзка, email и адрес за доставка. При покупка без регистрация се изисква приемане на настоящите Общи условия при всяка поръчка. След приключване на процеса на покупка на Ползвателя се предоставя възможност да регистрира акаунт-Потребителски профил или да продължи като нерегистриран Ползвател.
 2. За извършването на поръчка за закупуване на една или повече от предлаганите на Онлайн магазина стоки, трябва да бъде попълнена форма за онлайн поръчка, която следва да се изпрати по електронен път, следвайки съответните инструкции по следната процедура:

14.1 Влизане в системата за извършване на поръчки на Онлайн магазина чрез идентифициране с име и парола или чрез функцията „Пазарувай като гост“.

14.2 Избиране на една или повече от предлаганите стоки на Онлайн магазина и добавянето им към списък със стоки за покупка;

14.3 Предоставяне на необходимите данни при покупка на стока без регистрация;

14.4 Предоставяне на данни за извършване на доставката;

14.5 Избор на способ и момент за плащане на цената.

14.6 Потвърждение на поръчката.

14.7 След получаване потвърждение на поръчката Ползвателят с регистриран потребителски акуант има възможност през същия да следи статута на Поръчката.

 1. Заявката за поръчка съдържа информация за основните характеристики на всяка поръчана стока и цената на съответната единица (включително всички приложими данъци и такси), вида на плащане, който може да се използва, доставни условия за закупените продукти и транспортни разходи.
 2. Поръчката се счита предадена, когато „Еър Трейд Къмпани” ЕООД получи заявката за поръчка по електронен път и информацията на поръчката е била потвърдена като правилна.
 3. Направените поръчки се потвърждават с изпращане на имейл от сътрудник на „Еър Трейд Къмпани” ЕООД на посочения в заявката електронен адрес на Ползвателя. Поръчки направени до 16.00 часа на същия ден ще получат потвърждение до края на този работен ден. Поръчки направени след 16.00 часа ще бъдат потвърдени на следващия работен ден. Поръчките се обработват от понеделник до петък. Всички поръчки, които са направени в събота и в неделя, ще бъдат обработени в понеделник. Направените поръчки по време на официални почивни дни и празници се обработват на първия работен ден след почивните дни.
 4. Доставчикът си запазва правото да не обработва поръчки, когато те са непълни или неточни, или стоките вече не са на разположение (в наличност). При всички случаи „Еър Трейд Къмпани” ЕООД  уведомява за това Ползвателя чрез имейл. В случай на поръчка на стоки, които не са в наличност, единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на стоката.
 5. Договорът за покупко-продажба се смята за сключен към момента на получаването от страна на Ползвателя на електронната му поща на уведомление, че Поръчката е потвърдена съгласно т. 17 от настоящите Общи Условия.
 6. При промяна на цената на Стоки, предмет на направена Поръчка, Ползвателят заплаща цената, която е била актуална по време на потвърждението по т. 17.

 

 1. ПЛАЩАНЕ
 2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане са посочени във всяка Поръчка.
 3. Ползвателят може да заплати цената на поръчана от сайта стока като използва по свой избор един от следните способи:

22.1. Наложен платеж

22.2. Плащане с банкова карта

22.3. Банков превод

 1. Плащането на стойността на продуктите и съответните разходи за транспорт и доставка, трябва да бъде направено с помощта на една от процедурите, посочени във формуляра за поръчка. В случай на плащане с кредитна или дебитна карта, всички подробности (например, номер на карта или дата на валидност, условия за токенизация на картовите плащания) ще бъдат изпратени по криптиран протокол към съответната банка, която предоставя дистанционни електронни платежни услуги, без трети лица да имат какъвто и да е достъп до тях. Тези детайли няма да бъдат използвани от „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД освен за извършване на процедурата, свързана със съответната покупка или издаване на възстановяване в случай на връщане на стоката, в съответствие с правата на Ползвателите за връщане на продукт или докладване на случаи на измама от полицията.

 

 1. КОДОВЕ ЗА ОТСТЪПКА
 2. Кодовете за отстъпка са персонализирани кодове, които позволяват на Ползвателите да се възползват от отстъпки при покупки на стоки, предлагани в Онлайн магазина.
 3. Кодовете за отстъпка при никакви обстоятелства не могат да се обменят за пари.

 

VII. ДОСТАВКА

 1. Доставките се извършват чрез куриерска фирма Спиди или със собствен транспорт при следните условия:

26.1. Безплатна доставка до адрес – с куриерска фирма Спиди или със собствен транспорт до адрес на клиента и в предварително уговорен час! Срокът на доставка е от 2 до 8 работни дни. Важи за определени продукти. Не важи за извънгабаритни стоки.

26.2. Безплатна доставка до офис на Спиди – Важи за определени продукти. Не важи за извънгабаритни стоки.

26.3. Доставки по тарифите на Спиди – До всяка точка на територията на България в рамките на 5 работни дни и в работното време на куриера. Не важи за извънгабаритни стоки.

 1. Ако Ползвателят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди, така че да получи в срок стоката, Доставчикът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.
 2. Цената за доставка на поръчки на стоки се изчислява съобразно тарифата на куриерската фирма „Спиди” публикувана на адрес www.speedy.bg. При попълване на формуляра за поръчка  цената за доставката се определя отделно и изрично от цената на стоките.
 3. Срокът за доставка е от 2 (два) до 8 (осем) работни дни от датата на изпращане на доставката. „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД не носи отговорност за забавена пратка, причинена от куриерската фирма.
 4. Ползвателят е длъжен да провери дали съдържанието на пратката съответства на неговата поръчка. С полагането на подписа от Ползвателя върху документите за доставка последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.
 5. Ако стоката не бъде доставена поради различни причини при доставка на куриер, същият е задължен да посети обекта втори път в рамките на работния ден или на следващия работен ден. Повторното посещение се извършва след установен контакт по телефона между куриера и лицето, поръчител на стоката. Повторното посещение не се заплаща от клиента-Ползвател.
 6. В случай на направено предварително плащане, и отказ на Ползвателя да получи поръчката в срок от 14 дни се възстановява стойността на продуктите по посочен от Ползвателя начин, като разходите по плащането са за сметка на Ползвателя.
 7. При сгрешена или липсваща Стока при доставка, такава се изпраща на същия или следващия работен ден. Сгрешена стока се заменя за сметка на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД. При сгрешена или липсваща стока Ползвателят не заплаща допълнително такса за доставка.
 8. Ползвателят може да върне закупена стока в 14-дневен срок от датата на закупуване с приложена касова бележка. Условието за връщане е стоката да не е използвана, в ненарушена опаковка и с етикети на производителя и вносителя. Транспортните разходи са за сметка на Ползвателя. Парите се възстановяват в 14-дневен срок от датата на получаване на стоката обратно при „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД.

 

VIII. ГАРАНЦИИ

 1. За всяка стока на Онлайн магазина се предоставя търговска гаранция, обявена от съответния производител, като конкретните срокове на гаранцията се посочват при данните за стоката във формуляра за онлайн заявка.
 2. В случаите, когато производителят предлага гаранционно обслужване, същото се извършва от съответния производител. Доставчикът не осъществява и не носи отговорност за гаранционно обслужване на предлаганите в Онлайн магазина стоки.
 3. Относно рекламации и оплаквания, свързани с купена стока от Онлайн магазина Ползвателите могат да попълнят формуляр за рекламация от тук.

 

 1. ОСОБЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОСТАВЧИКА. ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
 2. Правилата на настоящия раздел IX от настоящите Oбщи условия се прилагат спрямо Ползватели, за които според данните, посочени за сключване на договора за покупко-продажба или при регистрацията Онлайн магазина, може да се направи извод, че са Потребители по смисъла на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия и/или на Директива 2011/83/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2011 година относно правата на потребителите.
 3. Основните характеристики на стоките, предлагани от Доставчика са определени в профила на всяка стока на сайта на Онлайн магазина.
 4. Цената на стоките с включени всички данъци се определя от Доставчика в профила на всяка стока в сайта на Онлайн магазина в български левове.
 5. Стойността на пощенските и транспортните разходи, невключени в цената на стоките, се определя от Доставчика и се предоставя като информация на Ползвателите при избиране на стоките за сключване на договора за покупко-продажба.
 6. Начинът на плащане, доставка и изпълнение на договора се определя в настоящите общи условия, както и информацията, предоставена на Ползвателя в сайта на Доставчика.
 7. Информацията, предоставяна на Ползвателите по този раздел е актуална към момента на визуализацията й на сайта на Доставчика на Онлайн магазина преди сключването на договора за покупко-продажба.
 8. Доставчикът задължително посочва условията за доставка на отделните стоки в сайта на Онлайн магазина.
 9. Доставчикът посочва преди сключването на договора общата стойност на поръчката за всички съдържащи се в нея стоки.
 10. Продаваните стоки са собственост на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД.

47.Потребителят вижда в сайта http://www.airtrade.bg единствено продуктите, които са налични към момента. Ако се случи Потребител да направи поръчка за продукт, който не е наличен той бива веднага уведомяван по имейла и/или по телефона.

 1. При използване на предоставените средства за комуникация с „Еър Трейд Къпмани“ ЕООД няма никаква начислена допълнителна стойност.
 2. Ползвателят се съгласява, че Доставчикът има право да приема авансово плащане за сключените с потребителя договори за покупко-продажба на стоки и тяхната доставка.
 3. Ползвателят избира самостоятелно дали да заплати на Доставчика цената да доставка на стоките преди или в момента на доставката им.
 4. Ползвателят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. За упражняване правото на отказ Ползвателят-потребител има възможност за избор да попълни и да изпрати по електронен път чрез Уеб сайта на Доставчика формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление по имейл. В тези случаи Доставчикът изпраща на потребителя потвърждение за получаване на отказа му по имейл.
 5. Правото на отказ не се прилага в следните случаи:

52.1. за доставка на стоки и предоставяне на услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовите пазари, които Доставчикът не е в състояние да контролира;

52.2. за доставка на стоки, изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка;

52.3. за доставка на стоки, които поради своето естество са потребими или не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики, включително за парфюмерийни и козметични продукти;

52.4. за доставка на аудио- и видеозаписи или програмни продукти, разпечатани от потребителя;

52.5. за доставка на вестници, списания и други периодични издания;

 1. В случай, че Ползвателят упражни правото си на отказ, Доставчикът е задължен да му възстанови в пълен размер платените от потребителя суми в срок до 14 календарни дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора. От сумата, която Ползвателят е платил по договора, се удържат разходите за връщане на стоката, освен ако Ползвателят е върнал стоката за своя сметка и е уведомил за това Доставчика.
 2. Потребителят се задължава да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по т. 53.
 3. Срокът на доставка на стоката и началният момент, от който тече, е определен за всяка стока поотделно при сключване на договора с Ползвателя чрез сайта на Доставчика на Онлайн магазина, освен ако стоките са поръчани в една доставка.
 4. Ако Доставчикът не може да изпълни договора поради това, че не разполага с поръчаните стоки, той е длъжен да уведоми за това Ползвателя и да възстанови платените от него суми в срок до 30 работни дни от датата, на която Доставчикът е следвало да изпълни задължението си по договора.
 5. В случаите по т. 58, Доставчикът има право да предложи по имейл на Ползвателя стоки със същото качество и цена.
 6. Доставчикът предава стоките на Ползвателя след удостоверяване на изпълнението на изискванията и наличието на обстоятелствата по чл. 49 от Закона за защита на потребителите.

 

 1. ЗAЩИTA HA ЛИЧHИTE ДAHHИ
 2. Дocтaвчиĸът в плaтфopмaтa на Уебсайта https://www.airtrade.bg пpeдпpиeмa мepĸи зa зaщитa нa личнитe дaнни нa Πoлзвaтeля cъглacнo Зaĸoнa зa зaщитa нa личнитe дaнни.
 3. Oт cъoбpaжeния зa cигypнocт нa личнитe дaнни нa Πoлзвaтeлитe, Дocтaвчиĸът щe изпpaти дaннитe caмo нa e-mail aдpec, ĸoйтo e бил пocoчeн oт Πoлзвaтeлитe в мoмeнтa нa peгиcтpaциятa.
 4. Дocтaвчиĸът имa пpaвo дa cъxpaнявa дaнни в ĸpaйнoтo cъoбщитeлнo ycтpoйcтвo нa Πoлзвaтeля, ocвeн aĸo пocлeдният изpичнo изpaзи нecъглacиeтo cи зa тoвa.
 5. Πoлзвaтeлят или Πoтpeбитeлят ce cъглacявa, чe Дocтaвчиĸът имa пpaвo дa изпpaщa пo вcяĸo вpeмe eлeĸтpoнни cъoбщeния ĸъм Πoлзвaтeля или Πoтpeбитeля, вĸлючитeлнo и бюлeтин или пpeдлoжeния зa пoĸyпĸa нa cтoĸи, дoĸaтo e нaлицe peгиcтpaция нa Πoлзвaтeля, в т.ч и Ползвател с качество Πoтpeбитeл по смисъла на Закона за защита на потребителите, в eлeĸтpoнния мaгaзин нa Дocтaвчиĸa в Уебсайта http://www.airtradde.bg.
 6. Πoлзвaтeлят ce cъглacявa, чe Дocтaвчиĸът в плaтфopмaтa имa пpaвo дa cъбиpa, cъxpaнявa и oбpaбoтвa дaнни зa пoвeдeниeтo нa Πoлзвaтeля или Πoтpeбитeля пpи изпoлзвaнeтo нa eлeĸтpoнния мaгaзин нa Дocтaвчиĸa на Уебсайта http://www.airtrade.bg
 7. Bъв вceĸи мoмeнт, Дocтaвчиĸът имa пpaвo дa изиcĸвa oт Πoлзвaтeля дa ce лeгитимиpa и дa yдocтoвepи дocтoвepнocттa нa вcяĸo eднo oт oбявeнитe пo вpeмe нa peгиcтpaциятa в Онлайн магазина http://www.airtrade.bg oбcтoятeлcтвa и лични дaнни.
 8. B cлyчaй, чe пo няĸaĸвa пpичинa Πoлзвaтeлят e зaбpaвил или изгyбил cвoитe имe и пapoлa, Дocтaвчиĸът в плaтфopмaтa на Уебсайта http://www.airtrade.bg имa пpaвo дa пpилoжи oбявeнaтa “Πpoцeдypa зa изгyбeни или зaбpaвeни имeнa и пapoли”, дocтъпнa нa aдpec: http://www.airtrade.bg-Зaбpaвeнa-пapoлa-или-е-mаіl.
 9. В онлайн магазина www.airtrade.bg се обработват лични данни на Ползвателите като посетители и като регистрирани потребители с акаунт за целите на рекламата, продажбата и доставката на предлаганите в магазина стоки, както и за спомагателните дейности, свързани с тях. Може да се запознаете с цялата информация за нашата политика за защита на лични данни тук.

 

 1. ИЗМЕНЕНИЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ
 2. Настоящите общи условия могат да бъдат изменяни от Доставчика при условията на т. 2 от настоящите условия.

Доставчикът и Ползвателят се съгласяват, че всяко допълване и изменение на тези общи условия ще има действие спрямо Ползвателя ако последният не заяви в 14-дневен срок, че ги отхвърля.

 1. Hacтoящитe oбщи ycлoвия и дoгoвopa нa Πoлзвaтeля c Дocтaвчиĸa в www.airtrade.bg ce пpeĸpaтявaт в cлeднитe cлyчaи:

68.1. пpи пpeĸpaтявaнe и oбявявaнe в лиĸвидaция или oбявявaнe в нecъcтoятeлнocт нa eднa oт cтpaнитe пo дoгoвopa;

68.2. пo взaимнo cъглacиe нa cтpaнитe в пиcмeн вид;

68.3. едностранно, с предизвестие от всяка от страните в случай на неизпълнение на задълженията на другата страна;

68.4. пpи oбeĸтивнa нeвъзмoжнocт нa няĸoя oт cтpaнитe пo дoгoвopa дa изпълнявa зaдължeниятa cи;

68.5. при изземване или запечатване на оборудването от държавни органи;

68.6. в случай на заличаване на регистрацията на Ползвателя в сайта на Онлайн магазина. В този случай сключените, но неизпълнени договори за покупко-продажба остават в сила и подлежат на изпълнение;

68.7. в случай на упражняване на право на отказ съгласно чл. 50 от Закона за защита на потребителите.

 

XII. ДРУГИ УСЛОВИЯ

 1. Всички данни, документи и илюстрации, публикувани на този Уебсайт, са собственост на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД. Копирането или възпроизвеждането на цялото съдържание или части от него не е позволено без писменото съгласие на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД.
 2. Всички марки на този Уебсайт са притежание на „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД, освен ако не е посочено друго или ако не е налице позоваване на марка на трето лице. Забранено е неоторизираното използване на тези марки и на други материали.
 3. „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД предоставя добросъвестно информацията на този Уебсайт. Постоянно развиваме и актуализираме информацията. Това обаче не може да създава каквито и да е гаранции или задължения за „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД и не освобождава Ползвателя от задължението да извършва собствени проучвания. Поради това Ви препоръчваме да проверявате всяка информация, получена чрез този Уебсайт, преди да я използвате под каквато и да било форма. Както „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД, така и третите лица, участващи в написването, разработването и изпращането на информацията, публикувана на този Уебсайт, не носят каквато и да било отговорност, в случай че в резултат от употребата на съответната информация  са настъпили вреди от какъвто и да било характер. Горепосочените лица не носят отговорност и в случай на невъзможност за използване или  достъп до Уебсайтта или, в случай че Ползвателите основават своите предположения на информацията, предоставена на този Уебсайт.
 4. Цялата информация на този Уебсайт се представя във вид, подлежащ на промяна без предварително уведомление. Тази информация се предоставя в съответствие с действащото законодателство без каквато и да била гаранция за нейната пригодност за дадена цел, ненакърнимост и безопасност от компютърни вируси или други заплахи.
 5. Този Уебсайт съдържа препратки към други уебсайтове. Връзки към уебсайтове на трети страни (хиперлинкове) не могат да се считат за одобрение на сайтовете на тези трети страни от „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД и „Еър Трейд Къмпани“ ЕООД не носи отговорност за достъпността на такива уебсайтове или тяхното съдържание. Препратките към други уебсайтове са предоставени на Ползвателите на настоящата страница единствено с информативна цел. Ползвателят използва връзките към тези уебсайтове по своя преценка и изцяло на собствен риск.
 6. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. При невъзможност за доброволно уреждане на отношенията между страните спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд в гр. София съгласно правилата на родовата и местна подсъдност по ГПК.
 7. Споровете между Ползвателите, които са потребители по смисъла на ЗЗП и Еър Трейд Къмпани“ ЕООД, породени във връзка с дейността на Онлайн магазина, попадат в обхвата на дейност на Обща Помирителна комисия към Комисия за защита на потребителите (kzp.bg), както и в обхвата на платформа на ЕС за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС), произтичащи от договори за онлайн продажби или услуги (http://ec.europa.eu/consumers/odr/). Към настоящия момент не сме поели ангажимент да участваме, нито имаме задължението да използваме органи за алтернативно решаване на спорове, включително посочените по предходното изречение органи.

Процедурата за алтернативно разрешаване на спорове не изключва възможността за защита по съдебен ред.

Електронен адрес за връзка с нас: sales@airtradecompany.com

 1. За неуредените в настоящия договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.

 

Настоящите общи условия влизат в сила за всички Ползватели на 03.07.2020.