Какво е HEPA филтър? - AirTrade

Какво е HEPA филтър?

dirty dust filter. vacuum cleaner filter close up

Какво е HEPA филтър?

 

HEPA е вид плисиран механичен въздушен филтър или известен още като “високоефективен въздух от частици”.  Този тип въздушен филтър може да отстрани най-малко 99,97% от всички вируси, бактерии, полени, алергени, прах, както и всякакви въздушно пренасяни частици с размер 0,3 микрона (μm), благодарение на специалния му диаметър.

 Къде намира приложение HEPA филтърът?

 

Разработването му води своето начало от 40-те години на миналия век в борба с радиоактивните частици. Благодарение на високата си ефективност, започва да се използва в медицината, производството, автомобилите, самолетите и жилищата. Ако става въпрос за пречистване на въздуха, филтърът е най-важното нещо, на което трябва да заложите.

Защо HEPA филтърът е най-добрият ви приятел вкъщи?

 

Доказано е, че въздухът, който дишаме в затворени помещения е в пъти по-мръсен от този на открито. Това може да доведе до зачервени и сърбящи очи, раздразнена лигавица, кашлица и кихане, умора, световъртеж и астма. Другото му негативно влияние е в спомагането за бързото разпространение на всички вируси попаднали в помещението.

Решението на проблема често се крие в допускането на свеж въздух в затвореното пространство, но когато времето не го позволява и навън са минусови температури, това е доста трудно. На помощ идва HEPA филтърът на вашия въздухопречиствател. Той се грижи за вътрешния микроклимат, който е много важен за нашето здраве, сън и спокойствие.

 

Levoit – едни от най-добрите въздухопречисватели с HEPA филтър

 

Levoit оборудва всички свои въздухопречистватели с True HEPA филтър, който се грижи и предпазва вас и вашия дом от всичко, което може да засегне микроклимата в него. Вие трябва само да се отпуснете и насладите на времето, което прекарвате със семейството и близките за вас хора.

За да откриете въздухопречиствателите на Levoit, последвайте линка по-долу:

Представяме Ви един страхотен експеримент на Levoit, които ни показват невероятните способности на въздухопречиствател Core 400S.

Вижте как Core 400S се справя с това предизвикателство, след като е поставен в специална кутия оборудвана с машина за пушек.