Газови котли Radiant – отново на българския пазар! - AirTrade

Газови котли Radiant – отново на българския пазар!

radiant.-banner

Газови котли Radiant – отново на българския пазар!

 

Radiant Bruciatori Spa е компания с международен обхват, която разполага с два производствени центъра в Италия, с обща площ над 30 000 квадратни метра и 120 служителя. Около 40% от проиводството се реализира на световния пазар, чрез добре развита и постоянно разрастваща се търговска мрежа. Radiant Bruciatori Spa изнася своите продукти в над 40 страни по света, включително и България!

Високите технологии са една от най-силните страни на компанията: производството използва компютъризирани машини за лазерно рязане и щанцоване. Производствената линия разполага с автоматизирано оборудване, за да се гарантира постоянното качество на производството.

Материалите, отделните компоненти и готовите продукти се подлагат на строг качествен контрол. Всеки един завършен газов котел се тества два пъти във фабриката – първо се тества само топлообменникът, след което се тества самият котел в реална употреба.

Radiant Bruciatori Spa произвежда пълна гама кондензни газови котли:
– Едноконтурни (без опция за външен бойлер) серия R1C;
– Едноконтурни (с опция за външен бойлер) серия R1C/B;
– Двуконтурни (за отопление и битова гореща вода) серия R2C;
– Котли с вграден бойлер (водосъдържател) серия R2K A.

RadiantRadiant

Серията R1C (предназначени само за отопление) подава, посредством вградена циркулационна помпа, подгрятата в топлообменника вода директно към отоплителния уред (радиатори, конвектори, подово отопление и т.н.). Това е идеално решение за случаите, в които топлата вода за битови нужди се осигурява от друг топлоизточник.

При серията R1C/B (предназначени за отопление и осигуряване на БГВ, чрез външен бойлер) принципът на работа е същият, но тези котли са снабдени с трипътен вентил, който, в зависимост от нуждите на потребителя, пренасочва подгрятата вода към външен бойлер, осигурявайки БГВ. Това е идеално решение за по-големи жилища, за случаите, в които има необходимост и от отопление, и от БГВ.

 

RadiantСерията R2C двуконтурни котли има два отделни отоплителни кръга – един за отопление, и един за БГВ (битова гореща вода). При работа на котела в режим на отопление, подгрятата вода се подава към отоплителната инсталация (радиатори, конвектори, подово отопление и т.н.), а при необходимост от БГВ, подгрята вода за отоплителния кръг се пренасочва обратно към топлообменника (посредством трипътен вентил) и циркулира вътре в самия котел, като по този начин предварително подгрява втория кръг, който е за БГВ. Това е възможно, благодарение на комбинирания топлообменник тръба в тръба.

RadiantДруго основно предимство на двуконтурните газови котли е, че не е необходим допълнителен водосъдържател (бойлер или буферен съд), което намалява значително първоначалната инвестиция. Това е идеално решение за случаите, в които има необходимост от отопление и от БГВ, и трябва да се спести място.

Едноконтурните и двуконтурните котли на Radiant Bruciatori Spa са снабдени с топлообменници, създадени по патентованата технология CombiTech™. Предимствата на тази технология са следните:
– Иноксов топлообменник.
– Една цяла спирала с диаметър 28 мм (без снадки).
– Функция за самопочистване (R2C модел) – вътрешната тръба (12 мм) е навита и вложена така, че да не е необходима заварка. В резултат на това в процеса на работа се създават микровибрации, които не позволяват натрупването на отлагания.
– Елиминиране на проблема с прегряването.
– По-дълъг живот на топлообменника. Radiant Bruciatori Spa дава 5 години гаранция на топлообменника при ежегодна профилактика от оторизиран от Air Trade  представител.

Radiant

При серията R2K A котли с вграден бойлер подгрятата вода захранва отоплителната инсталация (радиатори, конвектори, подово отопление и т.н.) и осигурява БГВ, посредством вграден в котела бойлер със серпентина.Подгрята вода циркулира през серпентината, която от своя страна загрява водата в бойлера.

Благодарение на патентованата технология DualTech™, студената вода за допълване на бойлера се подгрява предварително, минавайки по вътрешната серпентина на топлообменника, след което влиза в бойлера.

 

Предимства на технологията DualTech™:

RadiantRadiant– Вграден водосъдържател – осигуряване на топла вода за БГВ на момента.
– Предварително подгряване на постъпващата вода във водосъдържателя.
– Електронна циркулационна помпа Wilo за по-висока ефективност.
– Два автоматични обезвъдушителя – за намаляване на шума, по-ефективно отстраняване на въздуха в системата и елиминиране риска от прегряване.
– Трипътен вентил за максимална ефективност в режим БГВ и защита от прегряване.
– Подобрени тръба на Venturi и газов клапан за постигане на модулация – 1:9.

 

 

 

Голям асортимент от продуктовата гама на Radiant, можете да откриете на линка по долу: